Kaasfondue – zelf maken

Het is een makkie! Hierbij geef ik je ons basis recept voor de lekkerste kaasfondue samen met tips voor dippers en
welke kaas je kunt gebruiken voor een kaasfondue.

Welke kaas gebruik je voor kaasfondue?
Je kunt heel veel verschillende kazen gebruiken voor het maken van kaasfondue. De meest bekende combinatie is een deel Emmentaler en een deel Gruyère. De meest klassieke combinatie, lekker, maar niet spannend… Wij helpen je natuurlijk graag een eindje op weg en ook bij ons in de winkel kunnen we je bijstaan in het kiezen van een heerlijke combinatie. Wil je verast worden dan stellen wij het voor u samen. Je geeft aan met hoeveel personen jullie zijn en ook of de fondue zacht of bijvoorbeeld wat pittiger mag zijn. Kortom keuze genoeg.

Dan raspen we de kazen vers voor je, dat scheelt alvast wat tijd voor het bereiden. Tijd is een belangrijk ingrediënt. Misschien wel de belangrijkste als je de kaasfondue wilt laten slagen.

De kaasfondue in dit recept is een combinatie van Emmentaler en Gruyère . Let trouwens altijd even op de ingrediënten. In het geval wanneer er een kaassoort met knoflook erin bij de kaassoorten zit, hoeft bijvoorbeeld de pan niet ingewreven met knoflook omdat dit dan al in de kaas zit.

Zelf kun je natuurlijk ook lekker spelen met verschillende combinaties van kaas en verhoudingen. Vaak is de verhouding 50/50, maar gebruik je een kaas die qua smaak overheersend kan zijn pas dan de verhouding naar smaak aan. Denk daarbij ook eens aan een blauwschimmel kaasje, geitenkaas, cheddar kaas of combineer eens 3 of 4 kazen bijvoorbeeld. En nogmaals schroom niet om ons te raadplegen, daar zijn we namelijk voor!

© Kaasvanfaas