ONS BUITENLANDSE KAAS ASSORTIMENT

Doordat wij veel contacten hebben in  Europa met verschillende leveranciers, kunnen wij u de meest exclusieve maar ook de gangbare buitenlandse kaassoorten aanbieden.

Veel van onze kazen worden ingekocht bij kleine boerderijen.  De boeren van deze boerderijen maken alle kazen zelf en beschikken over weinig personeel. Ze hebben in verhouding weinig koeien en doordat ze zelf de kazen maken kunt u er wel vanuit gaan dat de kazen met veel liefde, passie en precisie worden bereid. Dit ziet u weer terug in onze toonbanken en dat proeft u in uw mond. Wat voor ons een ware traktatie is om aan u te mogen verkopen.

De grote namen onder de buitenlandse kaassoorten kopen wij in via een tussenpersoon die de kazen rechtstreeks voor ons inkoopt. Maar ook hier houd het nog steeds wel in dat we voor kwaliteit gaan, kwantiteit willen wij u namelijk niet voorschotelen. Maar doordat deze kazen ook groter ingekocht worden, kunnen we de prijzen van deze kazen u relatief goedkoop aanbieden.

We vinden het natuurlijk ook belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan onze leveranciers en aan beurzen. Waardoor we onze ogen open houden en u met grote regelmaat iets nieuws kunnen laten proeven.

Over kaas raak je nooit uitgesproken..


Een  greep uit ons assortiment:

Roquefort,  Valdeon Cabrales, Bleu Stilton, Gorgonzola, Roche Baron, Castello, Saint Augur, Blue de Gex, Bleu d’ Auvergne ect.ect.

Beaufort AOC, Comté, Tilsiter Havarti, Gruyere Affine,  Emmental, Pecorino, Parmigiano Reggiano, Cheddar, Tomme de Savoie , Manchego  D.O.P,  ect,ect.

Munster, Epoisses (fermier),  Carré de l’est, Chaumes, Le Nuit d’Or, Langres, Petit Delice,  ect, ect.

 

Weetjes:

 

Gewassen korstkaas of roodbacteriekaas is een half harde kaas, waarvan de oppervlakte bezaaid wordt met een schimmel die tijdens de rijping een korst doet ontstaan.

Een half harde kaas ondergaat bij de productie noch verhitting noch persing. De kaas blijft dus boterachtig en gaat als ze goed rijp is vloeien.

De term gewassen korst wil zeggen dat de kaas tijdens de rijping regelmatig met een mengsel dat een bepaalde eigen smaak geeft gewassen en geborsteld wordt.

De fase van wassen met lauw, zilt water zorgt ervoor dat zich een soepele korst vormt en bevordert de smaakontwikkeling. De kaas krijgt een zachte, vettige korst met een glad, glanzend oppervlak en een oker tot oranje-rode kleur.

 

Half harde kaas
Deze kaas is half hard, doordat men bij de bereiding de temperatuur van het zuivel verhoogd heeft tot ca.37 0 C

harde kaas
Deze kaas is hard, doordat men bij de bereiding de temperatuur van het zuivel verhoogd heeft tot ca.50 0 C